Zákazník

Zákazníkem se stává každý, kdo vyplní objednávku na internetových stránkách eshop.libri.cz a odešle ji ke zpracování. Odesláním objednávky vyslovuje každý zákazník souhlas s těmito Podmínkami. Objednávka je návrhem kupní smlouvy mezi dodavatelem a zákazníkem a vzniká právní vztah se všemi důsledky, které jsou uvedeny v těchto Podmínkách a které předpokládá platný právní řád v případech těchto smluvních vztahů.

Ochrana osobních údajů

Informace o zákaznících jsou uchovávány v souladu s platnými zákony České republiky, zejména se zákonem o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. ve znění pozdějších dodatků a předpisů. Veškeré údaje získané od zákazníků užíváme výhradně pro vnitřní potřebu společnosti a neposkytujeme je třetím osobám. Výjimku představují externí dopravci, kterým jsou osobní údaje zákazníků předávány v minimálním rozsahu, který je nutný pro bezproblémové doručení zboží. Bez výslovného souhlasu zákazníků nakládáme s jejich osobními údaji pouze a výhradně v rozsahu, který připouští zákon o ochraně osobních údajů, a to především v § 5 odst. 2 písm. b) a v § 5 odst. 6.

Zboží a ceny

U každého zboží je uveden název zboží, jeho popis a aktuální cena, která je konečná a její součástí je 10 % nebo 21 % DPH podle druhu zboží.

 

Objednávka zboží

Objednávka vybraného zboží, učiněná vyplněním všech náležitostí objednávkového formuláře v internetovém obchodě www.libri.cz, www.knihy-levne.cz, a její odesláním, je závazná. Takto odeslaná objednávka je podle § 53 Občanského zákona smlova uzavřená pomocí prostředků ke komunikaci na dálku. Kupující má právo od objednávky odstoupit během čtrnáctidenní ochranné lhůty dle Občanského zákoníku. Zákazník je povinen zrušení objednávky oznámit bez zbytečných odkladů dodavateli. Potvrzení o přijetí objednávky bude dodavatelem zasláno na e-mailovou adresu, kterou zákazník uvedl ve své objednávce.

Platba zboží

Způsob úhrady zboží si zvolí zákazník v objednávce z variant, které mu budou nabídnuty.

Náklady na dopravu zboží

Cena poštovného bude uvedena přímo v objednávce /pro zákazníky z ČR/, pro objednávky ze zahraničí bude poštovné sděleno dodatečně e-mailem. Poštovné v rámci ČR činí 125,- Kč za zásilku. Při objednávce v hodnotě vyšší než 2500,- Kč včetně DPH se poštovné neúčtuje.

Nákup e-knih

Soubory s elektronickými knihami jsou připraveny ke stažení v příloze produktu. Soubory jsou uloženy v archivech RAR a jsou opatřeny heslem.

Heslo bude zákazníkovi zasláno po obdržení platby na bankovní účet LIBRI, spol. s.r.o. č. 24901081/0100 pod variabilním symbolem, který je uveden v objednávce.

Reklamační řád

Vadné výtisky vyměňujeme obratem po jejich doručení na adresu kanceláří LIBRI (Neklanova 27, 128 00 Praha 2). V případě, že je daný titul již vyprodaný, vrací se zákazníkovi po předložení dokladu o nákupu knih(y) zaplacená částka na místě v hotovosti, nebo bankovním převodem na účet.

Elektronická evidence tržeb

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.